خانه / پزشکی / چالشهای تراریخته ازدیدگاه پرفسورکرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک

چالشهای تراریخته ازدیدگاه پرفسورکرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک

پرفسورعلی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی ازکشوردانمارک وفوق تخصص مهندسی ژنتیک ازآمریکا وموسس بنیاد ملی سبک زندگی سالم

( کانال بنیاد در سروش  (proffessorkarami@)

درمصاحبه باگیل آنلاین به تبیین کاربردهای فناوری نوین زیستی یا بیوتکنولوژی،تفاوت میان محصولات کشاورزی تراریخته واصلاح شده و ویژگی های آن پرداختگیل آنلاین_پرفسورعلی کرمی دربحث  موادتراریخته اظهارداشت ۹۰درصد محصولات کشاورزی و دامی موجود در بازار اصلاح شده هستند نه تراریخته که براساس روشهای علمی بصورت اصلاح نژاد در یک گونه انجام گرفته ونوع تازه ای ازگیاهان بشکل طبیعی یا باتغییرات  معمولاً ظاهری درجانوران  ایجاد میشود بنابراین  سالم هستند و مصرف آنان هیچ خطری ندارد. بعنوان مثال انواع گندم ها،ذرت ها،برنج و خیارهای گلخانه ای و غیره و در دام ها گاوهای هلشتاین و بزها وگوسفند های چند قلو زا  ازنژادهای اصلاح شده اند.

 اما تراریخته با اصلاح شده تفاوت دارد و گونه ای ازمحصولات کشاورزیست که در آزمایشگاه های پیشرفته  مهندسی ژنتیک با وارد کرد یک ژن بیگانه دربذرگیاه تولید میشوند. ( شکل زیر)   فرایند تراریخته کردن یک گیاه و وارد کردن ژن بیگانه به آن در اینجا گوجه فرنگی مثال زده شده که در امریکا وجود دارد.گوجه فرنگی های ایران تراریخته نیست.

یکی ازمهمترین مشکلات  در کشاورزی آفات است که تا۳۰درصد خسارت وارد میکند ومتاسفانه برای مقابله با آنها ازسموم شیمیایی در سطح گسترده استفاده می شود که سرطان زاست.

پرفسورکرمی با اشاره به سابقه ۱۵۰ساله تولید محصولات اصلاح شده اظهارداشت: متخصصین دررشته بیوتکنولوژی ازطریق مهندسی ژنتیک بادستکاری در ژن گیاهی یاجانوری در واقع ادعا  داشتند که با مقاوم کردن گیاه از درون با انتقال ژن دیگر نیازی به استفاده از سموم خطرناک شیمیایی نخواهد بود و در ضمن تولید هم افزایش می یابد تراریخته ها یا گیاهان دستکاری شده ژنتسکس یا GMO ها در کشور آمریکا سال ۱۹۷۹ با ایده ای شبیه واکسینه کردن انسان در مقابل بیماری های عفونی  تولید شدند واز روش  واردکردن ژن  باکتری BT موجود درطبیعت که مولد سمی برای کشتن حشرات است به گیاه ذرت وگوجه فرنگی استفاده شد که این سم یا همان بی تی بر دستگاه گوارش حشرات اثر کرده و آفت را از بین می برد.نتایج کشت محصولات تراریخته حاصل ازاین عمل درابتدا (چند سال اول) بدلیل افزایش تولید این محصولات مطلوب بود اما طبق مطالعات طولانی مدت ۲۰سال بعد نه تنها تولید کاهش یافت بلکه آفت ها هم مقاوم شده و استفاده از سموم شیمیایی افزایش یافت و در ضمن مصرف دراز مدت آن سبب بروز آلرژی ،بیماری های دستگاه گوارش انسان و خطر آلودگی محیط زیست در نتیجه استفاده طولانی مدت ازمواد تراریخته شد.

پرفسورکرمی با اشاره به فقدان ایمنی لازم درمحصولات تراریخته طبق تحقیقات بیان کرد: ژن وارد شده به درون گیاه درنتیجه استفاده طولانی مدت برای انسان آسیب زننده است.

وی بعنوان فوق تخصص مهندسی ژنتیک اظهارداشت:آراء موافقین ومخالفین تولید ومصرف محصولات تراریخته در ایران طی ۵سال اخیراغلب حالت دفاع تجاری داشته است.

متخصص بیوتکنولوژی پزشکی بااشاره به تراریختگی۸۰%روغنهای نباتی وتمام سویاهای وارداتی از افزایش کشت وتولید محصولات کشاورزی کلزای داخل کشور درسال جاری خبرداد.

پرفسورکرمی ضمن تاکید برحائزاهمیت برشمردن سلامت مردم ایران تصریح کرد:باوجود تحصیلات  درخارج ازکشور همچنان عاشق وطنم هستم وافتخار میکنم که فردی روستازاده ام و برای امنیت و پیشرفت ایران و سلامت مردم و محیط زیستم و تولید غذای سالم برای سلامت جامعه در بنیاد ملی سبک زندگی سالم فعالیت گسترده داریم.

وی درپاسخ به نحوه تشخیص مواد تراریخته وریسک استفاده ازآن بیان کرد:برای دستیابی به نتایج نهایی ایمنی دراثرمصرف موادتراریخته طبق تحقیقات داخل وخارج ازکشور ۵سال زمان لازم است.براساس آماراولین محصولات تراریخته درسال۱۹۷۹واردبازارآمریکاشد. امروزه نیز کشورآمریکا هم واردات هم کشت موادتراریخته دارد. اغلب کشورهای اروپایی واسرائیل واردکننده محصولات تراریخته هستند اماکشت تراریخته ندارند. برخی ازکشورهای آفریقایی واردکننده وبرخی مولد محصولات تراریخته اند. درایران کشت موادتراریخته انجام نمیشود اماواردات داریم. 

براساس جدول بالادرممنوعیت کشت تراریخته از ۳۷کشور پیشرفته دنیا رژِیم صهیونیستی (ردیف۳۴) اجازه کشت حتی یک متر تراریخته را نمی دهد البته واردات با نظارت و کنترل دقیق ،اطلاع رسانی و برچسب زنی جهت احترام به حق انتخاب مردم بطور کنترل شده انجام می شود ولی  با این حجم‌ از سند و مدرک احتمال خطر تراریخته، عده ای با لجاجت و عجله قصد دارند ایران را تراریخته کنند وبه این سوال جواب نمی دهند که اگر میگویند کشت تراریخته  هیج خطری برای کشاورزی، محیط زیست و سلامت انسان ندارد پس چرا این کشورها اجازه کشت آن را نمی دهند؟ متاسفانه هیچ پاسخ روشنی به این سوال نمی دهند گویا منافع دیگری مدنظر است.

پرفسورکرمی درپاسخ به دلیل کشت و واردات موادتراریخته ومصرف جهانی آن باتوجه به ریسک مصرف اظهارداشت: تادستیابی به نتایج تحقیقات نهایی فقدان ریسک کشت واستفاده ازموادتراریخته مصرف کنندگان‌ باید به آرم  و برچسب تراریخته برروی محصولات توجه کنند. طبق ابلاغیه سازمان غذا و دارو الصاق برچسب آرم تراریخته برروی بسته بندی محصولات اجباریست ومردم هم حق دارند بدانند چه چیزی تراریخته است و هم حق انتخاب دارند. 

گیل آنلاین:آرمی که باید بروی همه محصولات تراریخته در ایران نصب شود

فوق تخصص مهندسی ژنتیک ازآمریکا درپاسخ به چرایی واردات محصولات تراریخته به کشور بیان کرد: درواقع محصولات تراریخته چیزی شبیه سیگاراست که پس ازسالها تحقیق ابتلاءبه سرطان دراثر استفاده از دخانیات اثبات شد. وزارت کشاورزی می گوید ما برای خوراک دام به تراریخته نیاز داریم ولی معلوم نیست با اینکه محصولات مشابه غیر تراریخته در جهان وجود دارد چرا تراریخته وارد می کنند چون ارزان تر است؟؟؟یعنی سلامت مردم ارزشی ندارد؟ ثانیا وارد کنندگان عظیم تراریخته که به میلیونها تن می رسد افراد خاصی هستند؟ ایا اینها رانت خاصی دارند؟ همه چیز بر می گردد به سود و تجارت و پول و منفعت وگویی در این میان ایمنی و سلامت خیلی مهم نیست.در حال حاضر مردم نگران برنجهای داخلی نباشندزیرا در ایران هیچ مجوزی برای کشت برنج تراریخته صادر نشد پس اصولا برنج های ایرانی همه باید غیر تراریخته باشند مگرآنکه کسی قاچاقی کشت کند بنابر این امکان دارد برنج خارجی تراریخته باشد ولی اطمینان داریم پنبه وارداتی که در ساخت پوشک، نواربهداشتی و لباس و غیره استفاده می شود تراریخته است و همه روغنهای نباتی،ذرت کلزا وذرتهای فله ای وارداتی وبرخی اقلام قاچاق یابعضی ازماهیهای آکواریوم وارداتی تراریخته هستند و باید برچسب خورده باشندکه هم مردم اطلاع یابند و هم حق انتخاب داشته باشند.

وی تاکیدکرد:اگر والدین سلامت باشند فرزندسالم متولد میشود وکودک سالم بدلیل مصرف غذای ناسالم دچاربیماری میشود. قوانین اروپا در واردات محصولات سختگیرانه وبانصب آرم  تراریخته واردبازارمیشود در ایران نیز طبق قانون شهروندی که رئیس جمهور منتشر کرده اند احترام به حقوق مردم اساسی است بنابراین قانون اجباری نصب برچسب تراریخته برمحصولات وارداتی بایداجراشود.آموزش به کشاورزان جهت مصرف درست میزان سم آفت کش ضروریست.آفات گیاهی به تدریج نسبت به سموم مقاوم میشود.بهره مندی ازتجارب وتحقیقات اساتید کشاورزی میتواند راهکارهای موثری دربرون رفت ازمشکلات سلامت درحوزه محیط زیست،نیروی انسانی مولد ومحصولات کشاورزی ارائه نماید‌.کشور ایران وسیع است و اگر مدیریت کشاوزری علمی توانمند انقلابی و جهادی داشته باشیم قطعا قادر به تولید محصولات استراتژیک و اساسی کشور خواهیم بود و نیازی به واردات نیست ولی می توانیم از فناوری ارزشمند بیوتکنولوژی، مهندسی ژنتیک و تراریخته برای رفع نیازهایی چون تولید گیاهان و درخت های مقاوم به خشکی و شوری برای مقابله با کویر زایی و بیابان زایی و پوشش گیاهی استفاده کنیم ولی نه  برای مصرف غذایی تا۵سال آینده  زیرا در ۵سال آتی با ارتقاء فناوری مهندسی ژنتیک و رفع ابهامات و مشکلات در مراکز تحقیقاتی کشور بایدبشدت کارشود تا از علم تراریخته عقب نمانده وباارتقاءدانش داخلی  معایب رفع شود مانندکاری که کشورهای پیشرفته در حال انجام آن هستند.دراین مسیر هرگز نبایدازآمریکاکه کشوری سرمایه داری و تحت کنترل کمپانی های مافیایی است و ارزشی برای حقوق و سلامت انسان ها قائل نیست و فقط به دنبال تجارت و سلطه و سود است مدل برداریم.

پرفسورکرمی اظهارداشت:رژیم صهیونیستی در حوزه اصلاح نژاد گیاهان تجربیات زیادی دارد و به اعتراف متخصصین کشاورزی از فناوری های روزبرای ایجاد گونه های اصلاح شده استفاده نموده و این بذرها را به جهان صادر می کند ولی با اینهمه پیشرفت اجازه کشت تراریخته را نمی دهد و از اقلام اصلاح شده استفاده می کند.شما  نارنگی یافا،اردک های اسرائیلی و غیره را حتما شنیده اید. پس باید مراقب باشیم که ایران را تراریخته نکنیم وقتی دشمن ما نمی کارد چرا برخی قصد دارند ایران را تراریخته کنند؟ این یک تهدید برای کشاورزی، محیط زیست، ذخایر ژنتیکی ایران و سلامت مردم است. بهتر است خردمندانه برای نسل های آینده تصمیم بگیریم نه عجولانه.

ادامه بحث تولیدمحصولات کشاورزی بااستنادبه مقاله “پرونده مزرعه پدری درسال۱۹۹۷ مبنی برتحقیقات تراریخته کردن برنج کشور درمرکز  بین الملی تحقیقات برنج کشور فیلیپین (IRRi) با حمایت مالی بنیادراکفلر که در مقاله تراریخته کننده برنج طارم  ملایی ذکر شده است

(تصویرزیر)

مقاله اصلی تراریخته کننده برنج طارم مولایی ازطریق بودجه بنیاد راکفلر و دانشمندان خارجی که با فناوری قدیمی ۲۰سال گذشته تراریخته شده وحالا قصددارند سرزمین گیلان را با این بذر کهنه و تراریخته زیر کشت ببرندکه باید جلو این کار گرفته شود.

صفحه آخر مقاله تراریخته کردن برنج طارم مولایی در فیلیپین توسط سرکرده تراریخته ایران است.دقت کنید در جعبه قرمز از بنیاد راکفلر برای کمک مالی تشکر کرده است! ازبنیادی که قصد نابودی ایران را دارد؟ آیا این خیانت نیست؟

مخالفت جهانی علیه تراریخته چنان در حال افزایش است که خبرهفته گذشته مبنی برشکایت دیو جانسون  بیمارمبتلاء به سرطان در مراحل نهایی  نزدیک به مرگ از بزرگترین کمپانی تراریخته دنیا بنام مونسانتو براساس مدارک وادله ابتلاءبه سرطان وی نشان دادبدلیل مصرف سم علف کش رانداپ یا گبایفو سایت مبتلا شده وبارای هیئت منصفه موفق شد مونسانتورا به پرداخت  ۲۸۹میلیون دلارغرامت محکوم‌ نماید.پس از اوهزاران نفر دیگر بر علیه کمپانی مافیایی مونسانتو شکایت کرده انداما دریغ  که این علف کش بطور گسترده در ایران و استان گیلان استفاده می شود؟آیا این برای سلامت کشاورزان و مردم گیلان خطرناک نیست؟ چرا ما بر علیه مافیای تراریخته شکایت نمی کنیم؟ وکلا، قضات، حقوق دانان و رسانه ها برای دفاع از مردم اقدام کنند. چرا واردکنندگان برنج ایران ۶نفر هستند. این۶نفر چه کسانی هستند؟ چرا بجای حمایت از تولید و کشاورز ایرانی از دلالان ویژه خوار حمایت می شود؟ ریشه مشکل اینجاست؟ رانت خواری؟ طبق اسنادوزیربهداشت ،وزیرجهادکشاورزی وسازمان غذاودارو درکشورایران کشت تراریخته نداریم ومجوزی برای آن صادرنشده است.باتوجه به مراکز تحقیقات خصوصی درکشور تولیدکننده پروژه کنترل کننده آن نیزهست.میتوان صادقانه گفت که مردم نگران نباشند.بایدمراقب نسل آینده وفرزندان این کشورباشیم.درجامعه اروپا وکشورهای فرانسه،آلمان،یونان،ایتالیا،روسیه کشت محصولات تراریخته ممنوع است ومردم برای مصرف محصولات تراریخته وارداتی مثل مصرف سیگارونوشابه های صنعتی حق انتخاب دارند.

پرفسورکرمی بااشاره به سایت پرفسورسرالینی درپاسخ به استفاده ازموادتراریخته بیان کرد:سرالینی احتمال خطربروزمشکل درتولیدمثل ،دستگاه گوارش ،کبدوخطرات محیط زیست ودامهارادرنتیجه مصرف محصولات تراریخته مثبت اعلام نموده است.ماباید درمصرف محصولات ارگانیک وتراریخته حق انتخاب داشته باشیم.سوئیس دارای  دومین کمپانی تراریخته سینجنتا در دنیای تجارت است اما کشت کننده محصولات تراریخته نیست.پرفسورکرمی  خاطرنشان کرد:اثبات سرطانزایی سیگار۳۰سال زمان برد امادربحث تراریخته مهندسی ژنتیک کاملاًمتفاوت بانسل قدیم مانند  فناوری ساختمان وخودروعمل میکند. بافناوریهای نوین و ویرایش ژن تراریخته های ایمن خواهدآمد.

بارها گفته ام که تا۵ سال آینده واردات وکشت تراریخته درایران انجام نشوداماتحقیقات آزمایشگاهی همگام بافناوری روزدنیا تانتیجه نهایی واثبات ایمنی محصولات تراریخته تداوم داشته باشد. ما از تحقیقات حمایت می کنیم ولی فعلا واردات،کشت و مصرف آن‌ رابه نفع ایران و مردم نمی دانیم.

فوق تخصص مهندسی ژنتیک درپاسخ به وضعیت اقتصادی موجود درکشور واینکه آیامیتوان ریسک مصرف مواد تراریخه راپذیرفت یاخیر اظهارداشت :مقالات پیرامون تحقیقات بدست آمده ازمصرف مواد تراریخته ۹۰ روزه است . درمدت زمان ۵ ساله بررسی  سلامت موادتراریخته تااعلام نهایی میتوان از محصولات سالم و ارگانیک موجود در فروشگاه های معتبر سراسرکشور استفاده نمود.

موسس بنیادسبک زندگی سالم ضمن تاکیدبرارتقاءآگاهی واطلاعات عمومی جامعه خاطرنشان کرد:روغنهای دانه ای مثل روغن کنجد یا روغن زیتون میتواند جایگزین روغن نباتی باشد.قیمت بالای آن بارعایت کردن مصرف صحیح موجب پائین نگهداشتن کلسترول ، پرهیزازابتلاءبه کبدچرب وبعنوان روش پیشگیری قبل ازدرمان مقرون به صرفه است.استفاده ازسبوس گتدم باآرد برای  پخت نان تیره ومصرف برنج ارگانیک مانع بروزمشکلات گوارشی بویژه سرطان گوارش ناشی ازتغذیه نادرست میشود.سوءتغذیه به معنی بدخوردن است نه کم خوردن متاسفانه ترویج غذاهای فست فود و تنقلات ناسالم و مصرف روغن زیاد و نوشابه های صنعتی بجای تغذیه سالم و سنتی و تحرک کم سبب افزایش بیماری ها شده است که با اصلاح سبک زندگی می توان سلامت را در جامعه توسعه داد .

گیل آنلاین _مصاحبه  پرفسورعلی کرمی باموضوع سبک زندگی سالم:

تهیه وتنظیم مهستی چلبی

گیل آنلاین:هرگونه کپی وانتشارازمطالب وتصاویرگزارش فوق بامجوزرسمی ازپرفسورکرمی امکانپذیرمیباشد.

گیل آنلاین:سایت گیل آنلاین آمادگی انتشارنظرات فرد یاافراد حقیقی وحقوقی مرتبط با موارد مطروحه ومنتشرشده درگزارش فوق رااعلام مینماید.

درباره ی مهزاد چرمساز

مطلب پیشنهادی

ضرب وشتم تکنسین اورژانس ۱۱۵لوشان توسط همراهان بیمار

تکنسین های اورژانس ۱۱۵شهر لوشان که برای درمان بیمار اعزام شده بودندتوسط همراهان بیمار مورد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *